A haboru hullamai

Oldalszám: 456 oldal
Kotes: PUHATABLAS, RAGASZTOKOTOTT
ISBN: 9786155283857


Alkibiadesz es az okori Athen sorsa elvalaszthatatlanul osszefonodott. A karizmatikus hadvezer akarata es nagyravagyasa meghatarozta a 27 evig tarto peloponneszoszi haboru menetet, amely Sparta es Athen, valamint szovetsegeseik kozott zajlott.
Ebben a lenyugozo tortenelmi regenyben tobb ember nezopontjabol ismerhetjuk meg a ket allam hatalomert folytatott elet-halal harcat. Az egyik fohos az atheni Polemidesz, a zsoldos veteran katona es bergyilkos, aki a bortonben ulve elmeseli elete szivszorito tortenetet Iaszonnak. Lelegzetelallito vallomasa reven hus-ver emberek szemszogebol elhetjuk at a csatajeleneteket, az atheni pestisjarvanyt es a gorog tortenelem dramai fordulatait.
A regeny cselekmenyenek igazi mozgatoja maga Alkibiadesz, a vakmero, de megis sebezheto atheni szonok es hadvezer, akit a szerzo mai fogalmaink szerint karrierista politikuskent mutat be nagy hordereju, tortenelmi pontossaggal megirt regenyeben.
Steven Pressfield nepszeru tortenelmi temak, koztuk az okori haboruk sikeres regenyiroja. Az afgan hadjarat es A tuz kapui mellett a masodik vilaghaboru idejen jatszodo modernkori regenye, a Vadaszat Rommelre is nagy sikert aratott a haborus tortenetek kedveloi koreben.

Ar: 2 796 Ft