A dan lany

Oldalszám: 458 oldal
Kotes: KEMENYTABLA, VEDOBORITO
ISBN: 9789636354176


MIT TENNEL, HA VALAKI, AKIT SZERETSZ, MINDEN ERTELEMBEN MEG AKARNA VALTOZNI?
A megtortent esemenyeket feldolgozo tortenet egy egyszeru keressel indul: a feleseg apro szivesseget ker a ferjetol. Egy huvos koppenhagai delutanon a muveszhazaspar, ki-ki a maga festoallvanyanal, a muteremlakasukban dolgozik. Az asszony modellje varatlanul lemondja a talalkozot, es o aggodik, hogy igy nem tudja idoben befejezni a portret. Megkerdezi a ferjet, nem venne-e fel a modell cipojet es harisnyajat, hogy megfesthesse, ahogy a harisnya a bokanal gyurodik. A ferj eloszor meghokken, de aztan igent mond. Es ezzel kezdetet veszi a huszadik szazad legszenvedelyesebb es legszokatlanabb szerelmi tortenete.
Lili Elbe (1882-1931) feltehetoen interszexualis ember volt, az elsok egyike, akin nematalakito mutetet hajtottak vegre. Einar Wegenerkent szuletett Daniaban, ezen a neven sikeres tajkepfesto volt, es elete nagy reszet ferfikent elte le. 1930-ban jelentkezett be a drezdai noi klinikara. Otodik, mehbeulteto mutetet azonban csak harom honappal elte tul, halalat feltehetoen szervkilokodes okozta.
DAVID EBERSHOFF Az 1969-es szuletesu amerikai szerzo a New York-i Random House kiado szerkesztojekent olyan neves irokkal dolgozott mar egyutt, mint a Nobel-dijas Shirin Ebadi vagy Norman Mailer. A Truman Capote-hagyatek sajto ala rendezesenek felelose, emellett irodalmat tanit a Columbia Egyetemen. Kiadonk gondozasaban 2009-ben magyarul mar megjelent A 19. feleseg cimu regenye.

Ar: 2 974 Ft