Szamurajok – A japan harcos (nem hivatalos) kezikonyve

Oldalszám: 192 oldal
Kotes: kemeny kotes
ISBN: 9789631361278


SZERETNEL SZAMURAJ LENNI?
1615-ot irunk, es Japan katonaskodo tarsadalmi osztalya, a szamurajsag fenykorat eli. Kepzettek ok mindenfajta harcmodorban, a vivastol a nyilazason at a karateig es cselgancsig. Ok hivatottak megvedeni a csaszart minden elvetemult kul- avagy belfoldi barbar tamadasa ellen. Ezert hat kard ki kard, ifju szamuraj!
Ebbol a konyvbol megtudhatod, mikent valhatsz meltova a dicso szamuraj nevre mind haboruban, mind bekeben. Megtanulhatod, mikent lephetsz ra a harcosok utjara; kiket kell megolnod, es utana mihez kell kezdened a levagott fejukkel; mivel kell tartalmasan elutnod az idodet ket csata kozott; hogyan kell eredmenyesen megostromolnod egy varat; mikent orizheted meg a zen eloirasaihoz melto tartast teaszertartas kozben; mi mindenre lesz szukseged, ha ki akarsz allitani egy hadsereget; hogyan keszulj fol a halalod utan a Feher Jadepavilonba vezeto utadra; meg mindent.
A szerzo a legfrissebb kutatasi eredmenyek alapjan eleveniti meg a 17. szazad eleji Japan tortenelmi alakjait, es erzekletes kepet nyujt arrol, milyen is lehetett ebben a fenykorban SZAMURAJnak lenni.
A Corvina uj kulturtorteneti sorozatanak elso kotete.
A sorozat a kulonfele korok es orszagok katonainak, harcosainak eletpalyajat mutatja be rajzokkal, szines illusztraciokkal, felolelve annak minden aspektusat, a felkeszulest, az iskolazast, a kikepzest, a fegyverzetet, a viseletet, a harci technikakat, taktikakat, elveket. A „nem hivatalos” kezikonyveket az egyes temak legfelkeszultebb szakertoi irtak.
Elokeszuletben: Michael Prestwich: Lovagok

Ar: 2 975 Ft