Szabó Virág: Szeretettel vár Pest megye

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Nyelv: magyar; angol; német; olasz; horvát; kínai; lengyel; finn; ukrán; szlovák
ISBN: 9789639843127
Kiadó: Foto Europa Könyvkiadó
Kiadás éve: 2009
Oldalszám: 96
Kötésmód: cérnafűzött kötött
Tömeg: 500 g/db

"A világ közepe talán nem, de Magyarország közepe nálunk, Pest megyében, Pusztavacson található. A térképészek egy 1968. évi kezdeményezést követően azonosították Magyarország földrajzi középpontját. A történészeknek köszönhetően azonban tudjuk, hogy ennek a területnek már István király idejében is központi szerepe volt.
Különleges esztendő 2009 Pest megye és az egész ország számára. Ezer évvel ezelőtt alakultak meg a magyar megyék, amelyek Szent István államépítő művének egyik legfontosabb, máig élő örökségévé váltak. Az 1009-ben alapított Visegrád vármegye volt Pest megye elődje.
Megyénk egyik végét ma a Dunakanyar, a Kárpát-medence talán legszebb hegyvidéke a Pilis-hegység, a másik végét az ‘Alföld kapuja’ jelzi. Pest megyét keresztülszeli a Duna, de összekötötte és mai napig össze is köti Európával. Svábok, szlovákok, szerbek is itt találták meg a szülőföldjükre emlékeztető tájat. Ebből született az itt jelenlévő nemzetiségi és kulturális sokszínűség. Költők és írók, festők és szobrászok, építészek, zenészek vallják szűkebb pátriájuknak a megyét. Munkájuk nyomán megszámlálhatatlan érték született nálunk itt Pest megyében, amelyek nélkül szegényebb lenne a világ. Az ezeréves megyénk ezernyi élménnyel várja az idelátogatókat, melyből e kötet színes ízelítőt ad." (Dr. Szűcs Lajos)

Ár: 2 200 Ft