S. S. Van Dine: A kínai négyszög

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Nyelv: magyar
ISBN: 9786155549861
Kiadó: Hermész Média
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 208
Kötésmód: ragasztott kartonált
Tömeg: 500 g/db

"Philo Vance újra nyomoz! Hű titkára oldalán újból segítségét kéri régi barátja, Markham államügyész. Ezúttal egy megszokottnak ígérkező emberrablási üggyel akad dolga, a nyomok azonban hamar összekuszálódnak. Úgy tűnik, a dolgok nem azok, amiknek látszanak. Töprengésre azonban most nem sok idő marad, mert az agyafúrt emberrablóknak láthatóan égető gyorsasággal szükségük lenne a váltságdíjra…

S. S. Van Dine könyvei általában messze felülmúlják a szabványos krimi történeteket és tele vannak olyan érdekességekkel, amelyeket az olvasó más detektívregényekben hiába keres. Ez az írása valóban tökéletes típusa a detektívtörténeteknek, és egyike a legjobb Philo Vance eseteknek, amelyben a különc detektív igazi formájában mutatkozik meg az aprólékos nyomozás izgalmas fordulataiban, amelyek nem nélkülözik a színes romantikát sem.
Kiadónk gondozásában most hosszú várakozás után tárjuk ismét – átdolgozott, az eredetihez hű változatban – az olvasók elé e regényt. S. S. Van Dine (1888-1939) Willard Huntington White írói álneve. Az eredetileg újságírással és szépirodalommal foglalkozó White súlyos betegségéből való lábadozása során kezdte el falni a krimiket. A műfaj meghatározó hatást gyakorolt rá, esszéiben, cikkeiben feldolgozta és lefektette a detektívtörténet írás szabályait. Az elmélet után kipróbálta magát a regényírás terepén is, így született meg Philo Vance alakja, akinek tekervényes nyomozásaival azonnal beírta magát a krimi-irodalom nagyjai közé." (a Kiadó)

Ár: 2 590 Ft