Falvai Róbert: Habsburg-feleségek – Magyar királynék és nagyasszonyok 11. kötet

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Nyelv: magyar
ISBN: 9786155129490
Kiadó: Duna International Könyvkiadó
Kiadás éve: 2012
Oldalszám: 96
Kötésmód: cérnafűzött kötött
Tömeg: 500 g/db

"Tizenöt asszony, tizenöt élet. Közös jellemzőjük, hogy mindegyik sorsa erősen összekapcsolódott egy-egy Habsburg német császár és magyar király személyével. Spanyol, lengyel, német nőkről van szó, akik között csak egyetlen egy lehetett a felesége egy magyar királynak – az összes többi uralkodó, aki felbukkan e könyv lapjain, mind Habsburg.
A hölgyek sorsa ritkán volt irigylésre méltó. Hiába születtek és éltek gazdagságban, kényelemben, pompában, sőt luxusban – kinek rossz férj jutott, kinek életét más bajok árnyékolták. Volt, akinek nem lehetett gyermeke, és ilyenkor bizony a luxus és a pompa sem segít.
Volt, akit férje nemcsak megcsalt, de meg is fertőzött. Akadt, aki csak lányokat szült, akadt, aki kemény ellenfelekre lelt a császári udvarban és fél életét tölthette az intrikák kivédésével. Volt királyné, aki pestis és török elől volt kénytelen menekülni, és volt, aki a fél kontinensen keresztül utazott azért, hogy férjhez mehessen.
Jó, ha tudjuk: ezek a ma már jobbára elfeledett, vagy igazán soha meg sem ismert nők – magyar királynék voltak." (a Kiadó)

Ár: 1 695 Ft