D. Kalmár Annamária: Ahol a menny a földdel találkozik – Jonas Kaufmann, a tenor rendhagyó portréja, háttérvázlattal

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Nyelv: magyar
ISBN: 9786155562747
Kiadó: Hungarovox Kiadó
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 152
Kötésmód: puha kötés
Tömeg: 220 g/db

A szerző énekes, idegen nyelv tanár, tolmács és fordító. Pályájának meghatározója kezdettől fogva a vokális zene. Négy élő nyelv ismerője. Esszéíró és rendhagyó művészportrék szerzője. 

Ha valaki a komolyzenét ilyen lelkesültséggel népszerűsíti, az egy nagyon jó kezdeményezés. Ha egy olyan elhivatott és a szakmáját ilyen mélységekben élő és birtokló előadóval teszi mindezt, mint Jonas Kaufmann, akkor még jobb. Ha pedig a szándék a célját is eléri, az lesz a legjobb a zenének és ezáltal a világnak egyaránt. (Molnár Levente)

Előszavában azt írja a szerző, hogy Jonas Kaufmann Don Carlos-alakítása valósággal sokkolta; új időszámítás kezdetét jelentette neki. Attól fogva nem csupán fogyasztója akart lenni az operáknak, hanem aktív propagálója is, hogy segítsen visszaédesgetni a közönséget az opera világába. E könyv – mely nem csupán rendhagyó portréja egy rendkívüli művésznek, hanem olvasmányos zenetörténeti munka is – eredményesen szolgálja ezt a nemes célkitűzést. A nagy művész – mint Kaufmann is – nem csupán gyönyörködtet, de legjobb szándékainkat tettekre váltani is buzdít. (Baranyi Ferenc)

Ár: 2 500 Ft